Kaastaart met fruit
Deze frisse kaastaart smaakt echt op warme dagen zoals vandaag. Ideaal aan deze taart is dat je hiervoor geen oven nodig hebt. Dus je hoeft niet te zweten voor een warme oven.
Deze taart is laag in vetten en is vrij van geraffineerde suikers. Als bodem gebruikte ik droge koekjes gemengd met margarine. Je kan zelf gaan kiezen welke koeken je gebruikt. Kies bij voorkeur voor de volkoren variant aangezien deze meer vezels bevatten. Ik heb gekozen om margarine te gaan gebruiken aangezien deze rijk is aan onverzadigde vetten. Dit zijn de goede vetten.
Als vulling gebruikt ik platte kaas gemengd met melk omdat deze rijk zijn aan eiwitten. Hierbij voegde ik ook nog wat zoetstof aan toe om deze een wat zoetere smaak te geven. Het is zeker een verantwoord gezond dessert. Mmmmm smullen maar!
Kaastaart met fruit
Ingrediënten
Bodem
- 6 droge koekjes zoals vitabis
- 20gr bakmargarine
Vulling
- 1 kg magere platte kaas
- 100 ml magere melk
- 16 g vanillezoetstof
- 3 blaadjes gelatine
- Fruit naar keuze
Bereidingswijze
-
Klop de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten bakmargarine.
- Leg
het mengsel in een springvorm en druk alles plat zodat de bodem gevormd
wordt.
- Zet de vorm in de koelkast voor minstens 1u om de bodem te laten uitharden.
- Laat de gelatine weken in wat water.
- Warm de melk samen met de
zoetstof op en voeg hieraan de gelatine toe totdat de gelatine opgelost
is.
- Mix de verse kaas (die op kamertemperatuur is) samen met
het mengsel van de melk tot een schuimige massa ontstaat.
- Giet deze
massa op de gesteven bodem en laat het minstens 3 à 4 uur in de koelkast
opstijven.
- Werk de taart af met het door jou gekozen fruit.