Honing-halloumi op avocado toast
05-04-2023
Zelf varieer ik zeer graag met mijn lunch. Ik probeer graag nieuwe gerechtjes en smaken uit. Daarom heb ik ervoor gekozen om vandaag honing geglazuurde halloumi klaar te maken als lunch. De halloumi is gekarameliseerd aan de buitenkant, maar kleverig aan de binnenkant. Het is de perfecte combo van zoet en zout!
Je kan dit serveren op een toast met avocado zoals ik het gedaan heb, maar je kan het ook perfect toevoegen in een slaatje.
Ingrediënten:
- 180 g halloumi
- 2 el honing
- ½ citroen (rasp)
- 1 el citroensap
- 1 tl verse rozemarijn/tijm
- Chilivlokken
Bereidingswijze:
- Snijd de halloumi in plakjes en doe ze in een ondiepe kom.
- Meng de honing, citroenrasp, citroensap en kruiden door elkaar en giet over de halloumi. Marineer gedurende 15 minuten.
- Voeg de halloumi toe aan een hete pan en bak 2 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Giet er de resterende marinade overheen.
Smakelijk!
Ana Lía