Homemade apple crumble
Hier zijn we weer, het is zondag dus dat wil zeggen … bakdag! Het was al een tijdje geleden dat ik zelf crumble had gemaakt, dus vond ik het de ideale gelegenheid om hier vandaag nog eens mee aan de slag te gaan.
Ik heb ervoor gekozen om een crumble te maken met appels, deze had ik namelijk nog liggen. Het handige aan crumbles is dat ze snel gemaakt zijn en je altijd restjes fruit kan gebruiken om ze te maken.
Een crumble kan je bij
verschillende gerechten gebruiken. Waar ik ze het meest voor gebruik is als ontbijt
met wat yoghurt, als brunch met extra fruit of als dessert met
een bolletje ijs. Opties genoeg dus!
Ingrediënten voor 2 porties:
- 2 appels
- 2 el suiker
- ½ citroen (sap)
- 50 g havermout
- 25 g haverbloem
- ½ tl kaneel
- 20 g amandelschilfers
- 2 el agavesiroop
- 2 el olijfolie
- Yoghurt of ijs om mee te serveren
Bereidingswijze:
- Snijd de appel in kleine blokjes. De schil moet er niet van, tenzij je dit zelf liever hebt.
- Strooi de suiker en het citroensap over de appels.
- Maak nu de crumble door alle ingrediënten samen te mengen: havermout, haverbloem, kaneel, amandelschilfers, agavesiroop en olijfolie.
- Verspreid de appels over een bakplaat met bakpapier.
- Schep het kruimelmengsel over de appels.
- Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin op 180°C.
- Serveer met yoghurt of ijs.
Smakelijk!
Ana Lía