Herfst bruschetta

22-10-2021

Het is weer weekend, dat betekent tijd voor ontspanning. Hoe kun je het weekend beter inzetten, dan met lekkere hapjes. Ik koos deze keer voor een hapje in het thema van de herfst. Pompoen past hier dan ook perfect bij. Door de cranberries zit er ook een zoete toets in de bruschetta, zonder te overheersen. 

Niet veel tijd? Je kan er ook voor kiezen om de pompoen reeds in blokjes te kopen of om deze reeds op voorhand even te koken. Op die manier kan je optimaal genieten van jouw vrijdagavond. 

Herfst bruschetta

Ingrediënten: 

  • 1 stokbrood 
  • 200 g pompoen 
  • Half rolletje geitenkaas
  • Handje gedroogde cranberries
  • Gedroogde tijm

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd ede pompoen in kleine blokjes 
  3. Breng water aan de kook in een pot. Doe de pompoen hierin en kook tot het beetgaar is. Deze stap moet niet, maar zorgt ervoor dat de pompoen sneller gaar is. 
  4. Snijd de geitenkaas in blokjes en het stokbrood in dunne stukken. 
  5. Beleg de broodjes met geitenkaas, pompoen en gedroogde tijm. Plaats 10-15min in de oven. 
  6. Laat ze bruschetta's even afkoelen en strooi hier de cranberries over. 


Smakelijk!

Fien