Hartige pannenkoek met zure room en gerookte zalm
30-04-2018
Heb je genoeg van je klassieke lunch met boterhammen en beleg? Wil je eens wat nieuws proberen, die dan ook nog eens gezond is? Dan is deze hartige gevulde pannenkoek misschien wel iets voor jou!
INGREDIËNTEN
Voor de hartige pannenkoeken: (+/- 12 stuks)
- 150g bruine of volkoren bloem
- 100g witte bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 150g margarine
- 2 eieren
- 500ml magere melk
- snuifje zout
- een scheutje olie
Voor de vulling:
- 2 sneetjes gerookte zalm
- 1/4 appel
- 2 handjes veldsla
- 2 eetlepels zure room
- 1 tomaat
- Dille (vers of gedroogd)
BEREIDINGSWIJZE
Voor de hartige pannenkoeken:
- Meng de 2 soorten bloem met het bakpoeder.
- Voeg voorzichtig en al kloppend de melk en de eierdooiers toe.
- Smelt de margarine en voeg toe.
- Klop het eiwit stijf.
- Spatel ze voorzichtig onder het beslag.
- Voeg als laatste een snuifje zout toe.
- Laat het deeg nu een halfuurtje rusten alvorens de pannenkoeken te bakken.
- Bak de pannenkoekjes in een antikleef-pan met een klein beetje olie.
Voor de vulling:
- Snijd de appel en de tomaat in schijfjes.
- Meng de zure room met wat dille of andere kruiden naar smaak.
- besmeer de helft van een pannenkoek met de zure room en leg er een sneetje gerookte zalm op.
- Leg er wat stukjes appel en tomaat op en werk af met een handje veldsla.
- Rol voorzichtig op en draai in plasticfolie om gemakkelijk te bewaren en mee te nemen naar het werk of dergelijke.