Halloumi bowl
Een simpele lunch, die je ook eventueel kan foodpreppen door alle ingrediënten al apart te bereiden waardoor enkel alles nog samen gebracht moet worden, met weinig werk en tóch lekker? Dit klinkt misschien onmogelijk, maar het kan! Deze halloumi bowl is daar een perfect voorbeeld van. En bovendien kan je hier gewoon voor jezelf op variëren naar eigen smaak of wat je in huis hebt liggen.
Ik heb gebruik gemaakt van volgende ingrediënten om deze bowl te maken: mediteraanse hummus, quinoa, verse spinazie, rode paprika, courgette, aubergine, halloumi, een ei en rozemarijn.
Deze bowl kan je evengoed als eenvoudig diner eten, wanneer je eens wat minder tijd hebt. Dan is deze halloumi bowl snel op tafel getoverd!
Ingrediënten:
- Hummus (smaak en hoeveelheid naar keuze)
- 60 g couscous (of quinoa, bulgur, rijst)
- Handje verse spinazie
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- ½ citroen (sap)
- 1 el rozemarijn
- Olijfolie
- Halloumi (hoeveelheid naar keuze)
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes.
- Rooster de groenten in de oven met wat olijfolie, peper, zout en rozemarijn voor 20-30 minuten op 220 °C.
- Bak ondertussen de spinazie met wat citroensap in een pan tot de spinazie wat geslonken is.
- Bak in een pan de halloumi tot ze goudbruin zijn en bak er ondertussen ook een spiegelei in.
- Spreid wat hummus over het bord, voeg alle andere ingrediënten toe en werk af met wat verse kruiden.
Smakelijk!
Ana Lía