Griekse salade
Lunch time! Deze middag heb ik gekozen voor deze gezonde, budgetvriendelijke lunch. Deze was voor een deel gebaseerd op de Griekse keuken: tomaten, olijven, courgette (mmm, njammienjam). Daarnaast had ik ook gebruik gemaakt van parelcouscous, feta, en peterselie.
Voor mij was deze salade heel snel gemaakt, dit omdat ik de avond ervoor nog restjes groenten en parelcouscous over had. Ik voegde er alleen nog wat extra groenten en smaakmakers aan toe. Deze lunch is dus ideaal als mealprep maaltijd!
Ook kan je deze salade steeds weer vernieuwen door bepaalde ingrediënten te vervangen voor nieuwe gezonde. Je hoeft niet ver te zoeken: kijk in je koelkast welke restjes groenten je hebt liggen.
Tijdens de bereiding van deze lunch werd rekening gehouden dat deze niet te zwaar valt op de maag zodat je in de namiddag op het werk geen dipje krijgt. Je lichaam zal hier alvast geen 'neen' tegen zeggen.
Met deze lunch wil ik aantonen dat een gezonde levensstijl niet duur hoeft te zijn.
Benieuwd naar de bereidingswijze? Lees snel verder.
Griekse salade
Ingrediënten
- 40g parelcouscous, ongekookt
- 1 bouillonblokje
- 1/2 paprika
- handje kerstomaten
- 1/2 courgette
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- Peterselie
- Olijven, groen
- 60g fetakaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in groentebouillon.
- Was en snijd de paprika in reepjes.
- Was en halveer de tomaten.
- Was de courgette en maak er courgetti van met een spiraalsnijder.
- Doe de groenten in een ovenschaal en kruid met peper, zout en peterselie. Voeg ook een scheutje olijfolie toe.
- Serveer de parelcouscous met de groenten er overheen. Werk af met olijven, feta en peterselie.