Zalm met pestokorst en tomatenmix
18-07-2022
Vandaag had ik nog eens zin in vis!
Ik koos ervoor om zalm klaar te maken met een pestokorst en een mix van tomaten. De pestokorst heb ik gemaakt met pesto, citroensap, sesamzaadjes, een klein beetje paneermeel, een klein beetje parmezaan en peper en zout.
Ik werkte mijn gerechtje af met bruine rijst, maar je kan hier perfect ook aardappelen of brood bij eten.
Bereidingswijze
- verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de sesamzaadjes, parmezaan, paneermeel, pesto en citroensap.
- beleg de zalm met een laagje van bovenstaand mengsel.
- Was de tomaten en verwijder het groen. snijd ze in grove stukken.
- Verdeel de tomaten rondom de zalm en bak 15 à 20 minuten in de oven.
- Werk af met peper en zout.
Smakelijk!
Amélie
Ingrediënten (1persoon)
- 1 eetlepel pesto
- 1 zalmfilet
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel parmezaanse kaas
- een klein beetje citroensap
- peper en zout
- 300g tomaten mix
- 1,5 eetlepel sesam