Wortel-bananenbrood
Dit bananenbrood receptje maak ik minimum één keer in de maand en ben ik nog altijd niet beu. Het bevat zowel een portie groenten, fruit, volkoren granen als noten. Het is een perfect gezond gebakje voor bij de koffie of als ontbijt als het even snel moet gaan. Bovendien kan je het ook invriezen in porties waardoor het langer houdbaar blijft.
Er zijn wel duizend en één verschillende recepten voor bananenbrood. Heb je een ingrediënt niet in huis? Vervang het door een alternatief en de kans dat het recept alsnog lukt is vrij groot. Zo kan je variëren met verschillende soorten bloem, zoals volkoren bloem, haverbloem of amandelbloem. Het beste resultaat krijg ik door de combinatie volkoren- of haverbloem met amandelmeel te gebruiken.
Daarnaast kan je aan het gebak naar eigen voorkeur ook walnoten, stukjes appel, kokosschilfers of stukjes chocolade aan toevoegen. De variaties zijn eindeloos...
Zie hieronder de instructies om het wortel-bananenbrood te maken.
Wortel-bananenbrood
Ingrediënten:
- 2 grote of 3 kleine bananen
- 3 eieren
- 2 kleine wortelen
- 30g rozijnen of gedroogde cranberry's
- 1 eetlepel notenpasta
- 150g volkoren bloem
- 50g amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 koffielepel kaneel
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Rasp de wortelen en plet de bananen in een grote mengkom. Meng deze samen met de eieren en notenpasta tot een homogene massa.
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout over het ei-mengsel en meng met een spatel door elkaar.
- Roer er tenslotte de rozijnen door en giet in een bakvorm.
- Bak het bananenbrood in het midden van de oven gedurende 30 à 35 minuten. Laat afkoelen en serveer.