Wentelteefjes bites
French toast, verloren brood, gewonnen brood of wentelteefjes. Noem het hoe je wilt, I love it. Dit stevig ontbijtje is in een mum van tijd klaar en zorgt ervoor dat je vol energie je dag kan starten.
Je kan zowel oud als vers brood gebruiken voor de wentelteefjes. Wil je zelf de vorm bepalen? Gebruik dan een ongesneden brood en snijdt in sneetjes, staafjes of blokjes. Volkoren, bruin, rogge- of meergranenbrood bevatten meer voedingsvezels welke een positief effect hebben op de darmfuncties en je langer zullen verzadigen tot de volgende maaltijd.
In dit recept gebruikte ik een restje light kokosroom als 'melk' waardoor de bites een specialere smaak krijgen en perfect passen bij de mango die ik erbij serveer. Maar je kan evengoed koemelk of haver-, soja-, amandel-, of kokosmelk gebruiken.
Varieer eindeloos met toppings zoals vers fruit, chocolade, kokosschilfers, honing, bloemsuiker, noten(pasta) et cetera...
Enjoy!
Wentelteefjes bites
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 3 dikke sneden brood (+/- 215 gram)
- 220 ml kokosmelk (light) of melk naar keuze
- 3 eieren
- 1 koffielepel kaneel
- 1 snuifje zout
- 1/2e mango
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
- Snijdt het brood in blokjes van ongeveer 2 kubieke centimeter.
- Kluts de eieren samen met de melk, kaneel en het zout tot een homogene massa in een mengkom.
- Voeg het brood erbij en meng voorzichtig om zodat al het brood voldoende vocht kan opslurpen.
- Verwarm een grote bakpan met olijfolie en bak de broodstukjes aan tot ze langs elke kant goudbruin zijn.
- Serveer de wentelteefjes met fruit en honing of andere toppings.