Vegan speculaascakejes
16-01-2022
Het is zondag, het ideale moment om lekker te smullen van een gebakje. Ik koos voor een cake met mijn favoriete koekjes, speculaasjes!! Ik neem altijd die van Lotus omdat ik ze gewoonweg enorm lekker vind en omdat ze vegan zijn :) Kies bij dit receptje vooral diegene dat jij het lekkerste vind!
Vegan, maar dan mag ik geen ei gebruiken?! Eigelijk is het helemaal niet moeilijk om dit te vervangen in gebak. In dit receptje deed ik dit door appelmoes toe te voegen, maar je kan ook bijvoorbeeld lijnzaad of banaan gebruiken. De appel cider azijn helpt er daarnaast ook voor om voor wat luchtigheid te zorgen.
Vegan speculaascakejes
Ingrediënten (10 - 12):
- 250 g zelfrijzende bloem
- 150 g plantaardige boter
- 80 g suiker
- 100 g appelmoes zonder brokjes
- 150 ml sojadrink
- 1 el appel cider azijn
- Speculaaspasta
- 3 - 4 speculaaskoekjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter samen met de suiker op tot een luchtige massa.
- Meng de sojadrink en appel cider azijn door elkaar en zet dit even aan de kant.
- Meng de appelmoes onder het boter - suikermengsel. Doe hier vervolgens de melk bij.
- Zeef de bloem beetje bij beetje over de massa en meng voorzichtig door elkaar.
- Vet de cakevormpjes in. Vul dit op tot de helft en voeg hier een halve theelepel speculaaspasta aan toe. Vul verder aan met het deeg tot ongeveer 3/4 van de vorm.
- Bak af voor 20 - 25min. Laat ze vervolgens even afkoelen. Verkruimel ondertussen de koekjes en verwarm wat speculoospasta tot deze lopend wordt.
- Werk de afgekoelde cakejes af met de speculoospasta en de verkruimelde koekjes.
Smakelijk!
Fien