Traybake met halloumi
Het is je misschien al opgevallen, maar we zijn zot van traybakes en dat heeft een heel simpele reden. Het is snel klaar, je hebt er weinig werk aan en het bevat enorm veel smaak. Daarom dat ik er voor vanavond ook eentje op het menu heb staan die ik al eerder heb gemaakt. Het is een traybake met halloumi en wie mij kent weet dat ik daar echt wel zot van ben.
Naast de halloumi heb ik er ook met plezier wat krielaardappeltjes in verwerkt en dan enkele groentjes die je vaker gaat terugvinden in mijn traybakes. Vandaag was het courgette, kerstomaten en aubergine. Je merkt het misschien, ik heb er een beetje een mediteraanse touch aan gegeven, daarom dat je er ook smaakmakers als zongedroogde tomaten in kan vinden en rode pesto. Ik ben alvast een enorme fan, ook al betekent dit dat ik mijn oven ga moeten aanzetten terwijl het buiten warm is. Maar het is echt zo genieten.
Deze traybake werk ik zelf ook nog graag af met een frisse toets en dat is door op het einde er nog wat rucola gemengd met basilicum over te strooien. Een echte match made in heaven. Ik hoop dat je ook al zo enthousiast bent als ik om dit te proberen. Ik ben alvast aan het watertanden om het straks te mogen eten.
Traybake met halloumi
Ingrediënten:
- 400g halloumi
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 200g kerstomaten
- 1 hand rucola
- 500g krielaardappelen
- 2 eetlepels rode pesto
- 1 hand zongedroogde tomaat
Bereidingswijze:
- Was de courgette en de aubergine en snijd deze in blokjes.
- Halveer de kerstomaat. (of snijd ze in 4)
- Snijd de krielaardappelen in 4 partjes.
- Meng de groenten en de aardappelen door elkaar samen met de pesto en de zongedroogde tomaten.
- Doe het geheel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Snijd de halloumi in blokjes en leg deze tussen de groente mengeling.
- Bak 30min in een voorverwarmde over op 180°C
- Dien op met wat rucola.
Smakelijk!
Lotte