Traybake met scampi
19-02-2022
Vandaag maakte ik nog eens een traybake klaar. We deelden eerder al eens een variant met falafel en met pompoen. Ditmaal koos ik ervoor om scampi's te gebruiken. Het is een ideaal gerechtje voor wie net zoals mij soms niet veel tijd heeft om te koken maar toch een gezonde maaltijd wil op tafel toveren. Super makkelijk en ideaal om te foodpreppen.
Traybake met scampi
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400g pompoen
- 400g krielaardappelen
- 600g scampi's
- 1 courgette
- 2 punt paprika's
- 1 rode ajuin
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels olie
- cajun kruiden
Bereidingswijze:
- Pel en ontdarm de scampi's
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Was de courgette en de punt paprika's en snijd deze ook in blokjes.
- Snijd de rode ajuin in 8 partjes en snipper de look. Snijd ook de krieltjes in partjes.
- Meng de olie met de look en redelijk wat cajun kruiden.
- Bedek de pakplaat met met bakpapier en die de groeten en de aardappelen op de bakplaat. Over giet het geheel met de gekruide olie.
- Bak nu alles gedurende 20min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Haal af en toe uit de oven om alles goed om te roeren. Voeg dan ook de scampi's toe en roer goed er onder.
- Bak terug verder in de oven voor ongeveer een 15 tal minuutjes.
Smakelijk!
Lotte