Taco's met scampi's
Vandaag had ik eens zin in een ander middagmaal en daarom heb ik ervoor gekozen om taco's te maken. Dit vind ik altijd lekker om te eten, maar er is wel een nadeel aan. Ik kan ze nooit deftig opeten, misschien ben ik de enige die dit meemaak.
De taco's koop ik gewoon in de winkel, dan is het een gerechtje dat je snel kan klaar maken. Heb je nog wat volkoren wraps over? Dan kan je natuurlijk ook zelf de schelpen maken. Geef je wrap een vorm en bak deze in de oven. Als de wrap dan afkoelt, dan is de schelp klaar.
Normaal vul ik mijn taco's altijd met stukjes gebakken kip of met gekruid gehakt, vandaag wou ik het eens anders aanpakken. Daarom dat ik met veel plezier ervoor heb gekozen om hem te vullen met een mango - avocado salsa en gebakken chili-scampi's.
Het zoete van de mangosalsa in combinatie met het pikante van de scampi's en het knapperige van de taco, dat vind ik zelf overheerlijk. De mango - avocado salsa maak ik zoals ik al vroeger eens heb gedeeld, dus met avocado, sjalot, tomaten en dergelijke.
De taco's heb ik ook gevuld met een beetje sla, dan de mangosalsa en de gebakken scampi's. Daarna werk ik de taco's af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt en kruiden. Zo is de taco lekker smeuïg en kan je ervan genieten, jammer genoeg zorgt het nog voor een extra moeilijkheid om niet te smossen (is mij niet gelukt).
Taco's met scampi's
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 2 taco's
- 2 eetlepels mango - avocado salsa
- 6 scampi's
- 1 teentje look
- 0,5 cm gember
- Chilipoeder
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel koriander
- Peper en zout
- 1 hand rucola
Bereidingswijze:
- Maak de koriander-yoghurtsaus: hak de koriander en het lente-uitje fijn en meng deze met de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snipper de look en rasp de gember.
- Fruit de look samen met de gember en chilipoeder.
- Voeg de scampi's toe en bak deze gaar in 3 à 5 minuten.
- Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de taco met de helft van de rucola, dan de mango - avocado salsa en als laatste met de scampi's.
- Serveer met de yoghurtsaus en drup deze erover voor het opeten.
Smakelijk!
Lotte