Sticky bloemkoolbites
Al een paar keer had ik foto's zien passeren met daarop heerlijk gekruide bloemkool die klaargemaakt is als chicken wings. Dus heb ik eens enkele van die receptjes naast elkaar gelegd en er mijn versie van gemaakt.
Bloemkool is (net als vele andere groenten eigenlijk), één van die groenten die ik echt super lekker vind. Daarom dat ik het leuk vond om ze eens op een andere manier klaar te maken om te serveren als hapje. Normaal is het gewoon rauwe bloemkool met een dipsaus.
Nu kan ik ze serveren met een dipsaus of ik kan ervoor kiezen om ze gewoon zo op te peuzelen. Als ze klaar zijn, dan kan je er warm van genieten of je kan ze ook bewaren en dan koud eten bij een salade, dus heel veel variatiemogelijkheden met 1 simpel receptje.
Als je ook zo'n fan bent van alles met bloemkool, kijk dan zeker onderaan dit berichtje, want dan krijg je wat inspiratie met bloemkool. Hopelijk kan je er ook van genieten!
Sticky bloemkoolbites
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 100g volkoren bloem
- 150 tot 200ml water
- 2 eetlepels lookpoeder
- 2 eetlepels ajuinpoeder
- 2 eetlepels kurkuma
- Een snuifje zout en peper
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels zoete chilisaus
Bereidingswijze:
- Kuis de bloemkool en snijd deze in roosjes.
- Meng de bloem met de kruiden en voeg dan het water toe. Je blijft water toevoegen totdat je een licht lopend deeg hebt (niet te lopend).
- Voeg de bloemkool toe aan het deeg en meng alles goed met je handen. Zorg ervoor dat alle roosjes bedekt zijn met het deeg.
- Giet de bloemkool op een met bakpapier bedekte bakplaat en verspreid deze over de bakplaat.
- Bak de bloemkool gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Meng ondertussen de olie en de zoete chilisaus.
- Als de bloemkool bijna gaar is, overgiet deze dan met de zoete chilisaus en meng dit goed door elkaar. Bak nadien nog een 10-tal minuutjes in de oven.
- Haal de bloemkool uit de oven en serveer deze samen met nog wat extra zoete chilisaus, dan kan je hier gemakkelijk in dippen.
SMAKELIJK!
Lotte