Salade met scampi en parelcouscous

14-07-2021

Dit is een receptje dat ik voor iemand die bij mij komt heb ontwikkeld. Het was voor een exposure en het liefst wou ze een salade proberen met scampi, want dit had ze nog maar 1 keer gegeten en vond ze lekker. De uitdaging was het aanvaarden dat er olie in zat, gewerkt werkt met avocado en dat ze haar portie niet kon afwegen. Met veel plezier heb ik het recept gemaakt (een stukje gebaseerd op de taco's met scampi) en ik vond het overheerlijk. 

Waarom? De frisheid van de mango, gemengd met de avocado en de kerstomaatjes, samen met de parelcouscous en de scampi's vind ik echt wel super lekker. De scampi's hebben we ook lichtjes pikant gemaakt, door ze te kruiden met Cajun-kruiden en dan te bakken (mmmm). 

De salade zelf is eigenlijk gewoon sla, met dan de avocado-mango salsa erop, de parelcouscous en de gebakken scampi's. Eigenlijk super simpel, als je het mij vraagt. Om er ook nog een frisse toets aan te geven heb ik er een dressing bijgemaakt met vers citroen en sinaasappelsap, gemengd met olie en enkele kruiden. Zo heb je toch een mooi geheel om van te genieten. Heb je er ook zin in gekregen?

Salade met scampi en parelcouscous

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 80g parelcouscous
  • 500ml groentebouillon
  • 18 scampi's
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 hand kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 handen rucola
  • 1 hand peterselie
  • 1/2 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olie
  • Kruiden: peper, zout, Cajun

Bereidingswijze:

  1. Kook eerst de parelcouscous gaar zoals op de verpakking met de groentebouillon. Als deze gaar is, laat deze dan afkoelen. Vergeet niet om er af en toe in te roeren, zodat deze niet teveel aan elkaar kleeft.
  2. Snijd de mango en de avocado in blokjes en doe deze samen in een kom. Snijd de kerstomaten in 4 en voeg deze er ook aan toe. Kruid eventueel al met een beetje peper en zout. Zet aan de kant of eventjes in de koelkast.
  3. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en snipper de peterselie fijn.
  4. Pel en ontdarm de scampi's en kruid deze met Cajun kruiden. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de scampi's hierin gaar. Je kan de scampi's warm, lauw of koud bij de salade eten.
  5. Maak snel de dressing door het sap van de citroen te mengen met het sinaasappelsap en de resterende olie. Meng goed en voeg wat peterselie en lente-uitjes toe. Kruid ook af met peper en zout.
  6. Maak de salade door op elk bord een hand rucola te leggen, de parelcouscous en de avocado-mango salsa. Werk af met de scampi's en wat verse peterselie en lente-uitjes. Dien op samen met de dressing en geniet ervan!

Smakelijk!