Quiche met pompoen en feta

17-11-2021

Een quiche is bij mij altijd een topper, je kan er in principe van maken wat je maar wilt. Dat maakt het enorm fijn (en makkelijk!) om te maken. Deze keer koos ik ervoor om nog even in de herfstsfeer te blijven en nog een keertje pompoen te gebruiken. Deze combineerde ik met broccoli en feta. Ik had er achteraf bekeken ook nog wat paprika aan kunnen toevoegen dat ik nog had liggen, een quiche is aldus echt perfect om je overgebleven groenten wat op te werken (als je eraan denkt 😉 ). Dit is een ideaal gerechtje op koud op te eten en dus mee te nemen naar je werk. Je kan het ook perfect als foodprep gerechtje gebruiken. 


Quiche met pompoen en feta


Ingrediënten (4 personen) 

  • 1 quiche of bladerdeeg
  • 400g flespompoen 
  • 1 kleine broccoli 
  • 4 eitjes 
  • 250 ml light kookroom 
  • 100 g feta 
  • Geraspte mozzarella 
  • Enkele blaadjes peterselie 
  • Peper en zout  


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Zet een pot water op het vuur en kook kort de broccoli en pompoen stukjes. 
  3. Rol het deeg uit in een taartvorm of ovenvaste schaal en doe hierin de (uitgelekte!) groenten. 
  4. Meng vervolgens de eitjes met de room en kruid dit goed af met peterselie, zout en peper. Giet dit daarna over de groenten op het deeg. 
  5. Bestrooi het geheel nog met de geraspte kaas en plaats in de oven voor 40-50 min. 


Smakelijk! 

Fien