Pumpkinbutter
Het is herfst en daar horen nu eenmaal pompoenen bij. We hebben ze al in allerlei varianten met jullie gedeeld maar vandaag heb ik eens iets nieuws uit geprobeerd, pompoenboter. Het is een spread die je kan gebruiken als extraatje bij al je zoete gerechten. Bijvoorbeeld op jou pannenkoeken of je kan het ook zoals mij gebruiken om 's morgen door de granola te mengen. De naam is eigenlijk heel misleidend want er komt geen gram boter aan te pas. Het basisingrediënt is een goede pompoenpuree. Deze kan je komen in de winkel of zelf maken zoals ik heb gedaan.
Pumpkinbutter
Ingrediënten:
- 400g pompoenpuree
- 120 g appelsap
- 80 g ahornsiroop
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 eetlepel pumpkin spice
- 1 koffielepel kaneel
- 1 klein snuifje zout
Bereidingswijze:
- Maak eerst je pompoenpuree, dit doe je door blokjes pompoen in water aan de kook te brengen en dit totdat het gaar is (ongeveer een 20 à 30 minuten).
- Doe nu de blokjes in de blender en voeg ook ondertussen al de andere ingrediënten toe voor de pumpkin butter. Mix goed en proef of het voldoende gezoet is en of er voldoende kaneel of pumpkin spice in zit.
- Doe alles in een potje en laat afkoelen.
In de koelkast kan je dit 1 maand bewaren, maar je kan het ook invriezen. Zo is het tot 3 maanden houdbaar.
Smakelijk!