Pumpkin spice granola

20-11-2019

Als ik tijd heb om uitgebreid te ontbijten, dan geniet ik daar enorm van. Jammer genoeg heb ik tijdens de week wat minder tijd, dus dan kies ik zelf vaak voor een sneller ontbijt. Vandaag is dat een overheerlijke granola die me ook onmiddellijk doet denken aan de herfst.

Eigenlijk is het recept van deze granola, heel basic en de smaak komt dan voornamelijk van de pumpkin spice. Deze kruidenmengeling vind ik zelf overheerlijk als het buiten wat kouder wordt en brengt me in een instant kerst-sfeer. Dus met dit ontbijt heb ik niet het gevoel dat ik me aan het haasten ben, maar geniet ik er enorm van.

Ik heb er snel een hele pot van gemaakt en nu kan ik er weer verschillende dagen van genieten. Het is heel gemakkelijk om te maken en éénmaal klaar kan je het zeker een maand in een afgesloten pot bewaren. Op zoek naar nog inspiratie voor granola? Dan kan je onder het receptje nog enkele van mijn favoriete granola's en de homemade pumpkin spice. 

Pumpkin spice granola

Ingrediënten:

  • 300g havermout
  • 200g gemengde noten
  • 100g gemengde zaden (bv. lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, ...)
  • 3 eetlepels pumpkin spice
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eetlepels water

Bereidingswijze:

  1. Hak de noten fijn en meng deze samen met de haver en de zaden en pitten. 
  2. Meng in een aparte kom het water samen met de honing en de pumpkin spice, en meng hieronder de haver-notenmengeling. 
  3. Roer goed zodat je alles wat aan elkaar kleeft. 
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en neem een bakplaat die je met bakpapier bekleedt. 
  5. Leg op het bakpapier je mengsel en duw deze wat plat. 
  6. Bak de granola in de oven gedurende 30 minuten. 
  7. Zorg ervoor dat je af en toe de granola omroert zodat deze niet aanbakt. 
  8. Lekker als ontbijt in combinatie met yoghurt en vers fruit.

SMAKELIJK!

Lotte


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?