Patatas bravas

12-03-2021

Al vanaf het moment dat ik mij kan herinneren, ben ik een echte aardappelfan geweest. Eigenlijk een beetje samen met mijn papa, als er over waren in de pot, dan gingen we deze nog met plezier op eten. Ook nu ben ik er nog steeds fan van en daarom dat ik ze vandaag verwerkt heb ik mijn apero. 

Daarnaast zorgt dit gerechtje er ook altijd voor dat ik met plezier terug denk aan een citytrip naar Barcelona met mijn vriend. Het was de eerste keer dat we ergens samen naar toe zijn gegaan en na 1 enorm regenachtige dag, was het daarna alsof het zomer was. Dus hebben we dan ook genoten van tapas en daar kan patatas bravas niet bij ontbreken.

Zelf heb ik gekozen om een variant te maken met zowel zoete aardappel als gewone aardappel. Dit voor wat variatie in smaak, maar ook omdat het natuurlijk net een beetje meer kleur geeft op de foto. De saus voor erbij is een licht pikante tomatensaus gemaakt die zo gemakkelijk is om te maken. Met de regen die we vandaag krijgen, hoop ik dat het snel terug beter zal zijn, dus ik heb het al geprobeerd met dit aperitiefje.

Patatas bravas

Ingrediënten:

  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 450g zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ajuin
  • 200g tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Snuifje chilipoeder (naar eigen smaak)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. 
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snijd de aardappelen en de zoete aardappelen in kubusjes van ongeveer 2cm op 2 cm. Doe ze in een diepvriesvak of een boterhamzakje, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kruid naar eigen smaak. 
  3. Schud alles goed door elkaar in het zakje zodat de kruiden en de olie overal rond de kubusjes hangen. Leg de kubusjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 40 minuten in de oven.
  4. Snijd de ajuin en de knoflook fijn en stoof aan in 1 eetlepel olijfolie.
  5. Voeg de tomaten, tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en wat zout toe en breng aan de kook. zorg ervoor dat je een mooie saus krijgt en kruid dan af naar eigen smaak.
  6. Serveer de aardappelen met de tomatensaus en wat groen als afwerking.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?