Lasagne met kalkoen en kerstomaat
Lasagne, het is en het blijft een van die gerechten dat ik graag klaar maak, maar ook zo handig vind om in mijn diepvries te hebben zitten. Want op die manier kan ik snel een lekkere maaltijd op tafel toveren. Normaal maak ik mijn lasagne altijd meer op een bolognaise-achtige manier, maar toen we op weekend gingen met de praktijk heb ik een andere versie gemaakt.
Eentje met een groentesaus met kalkoen in en afgewerkt met kerstomaatjes. Ik vond het er lekker uitzien en het was ook echt lekker. Het voordeel is natuurlijk dat het ook zeer snel klaar is en hierdoor echt een aanrader. Ik heb de lasagne ook nog eens thuis gemaakt en onmiddellijk ook enkele als foodprep voor in de diepvries.
De saus is eigenlijk zo simpel, een mengeling van courgette, champignons, kruiden, tomaat en kalkoen. Dan wat lasagnebladeren en afwerken met kerstomaten en gemalen kaas. De sappen uit de kerstomaat zorgen er mee voor dat je lasagnebladen gaar worden en geven ook een mooi beeld, al zeg ik het zelf. Wil je er ook van genieten? Kijk dan snel naar het recept.
Lasagne met kalkoen en kerstomaat
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500g kalkoen
- 400g tomatenpassata
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 courgette
- 150g champignons
- 250g kerstomaatjes
- Kruiden: provençaalse kruiden, peper, zout
- 1 hand gemalen kaas
- Volkoren lasagnebladen
Bereidingswijze:
- Snipper de ajuin en ook de look fijn. Snijd nadien de courgette en de champignons in kleine blokjes. Snijd als laatste ook nog de kalkoen in blokjes.
- Doe de olie in een pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin en kruid met peper en zout en provençaalse kruiden. Voed de groenteblokjes toe en bak deze eventjes aan. Voeg de tomatenpassata toe en laat pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Kruid dan ook af naar eigen smaak.
- Neem een ovenschotel en begin met een dun laagje saus. Doe hierop dan lasagnebladen en wissel dit af met een laagje saus en terug lasagnebladen. Doe door totdat de ovenschotel vol is of de saus op is. Eindig met een laagje lasagnebladen.
- Als afwerking gaan we de kerstomaatjes doormidden snijden en de bovenste laag hiermee vullen met de doorgesneden kant op de lasagnebladen. Bestrooi met de gemalen kaas.
- Bak de lasagne gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smakelijk!