Kip salad jar
Een salad jar, het is een lunch dat ik graag klaar maak. Waarom, denk je nu waarschijnlijk. Het past perfect bij mijn food prep leven. Je maakt de salade op voorhand en hij blijft 3 dagen fris en knapperig in je koelkast. dus een ideale combo als je het aan mij vraagt.
Vandaag heb ik mij laten inspireren door een caesar salad, maar ik heb hem toch aangepast. Dit omdat ik de dressing soms wel wat werk vind en ook omdat ik de overschot van mijn groenten erin wou verwerken. Ik heb gekozen voor een yoghurt - cocktailsaus als basis, gekookte kip, aardappelen en dan nog groentjes naar keuze.
Zelf heb ik de kip gekookt in groentebouillon, dit zorgt ervoor dat het lekker smaakt en de kip ook sappig blijft. =Ik maak vaak meer kip klaar en dan in stukken scheuren om later in de week te verwerken in een salade, wrap of dergelijke. De krielaardappelen kook in dan nadien ook gaar in de bouillon, want dit zorgt ervoor dat ze ook een heerlijke smaak krijgen. Of dat vind ik dan toch.
Kip salad jar
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200g kippenfilet
- 200g krielaardappelen
- 1/4 komkommer
- 2 little gems (soort sla, je mag andere nemen)
- 1l groentebouillon
- 2 eieren
- 1 tomaat
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel ketchup
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng de groentebouillon aan de kook en kook hierin de kip gaar. Als deze kip gaar is, haal deze dan uit de bouillon en laat deze afkoelen. Als de kip afgekoeld is, scheur deze dan in stukken.
- Was de krielaardappelen en snijd deze in 2 of 4. Kook de aardappelen in de bouillon gaar nadat de kip eruit is gehaald. Als ze gaar zijn, haal je de aardappelen uit de bouillon en laat je deze afkoelen.
- Kook als laatste dan ook nog de eieren hard en laat deze ook afkoelen.
- Maak de dressing door de ketchup en de yoghurt met elkaar te mengen. Kruid het met peper en zout naar eigen smaak. Indien gewenst kan je ook nog wat extra ketchup toevoegen.
- Snijd de sla in kleinere stukken en snijd ook de tomaat en komkommer in blokjes. Als de eieren koud zijn, pel deze dan en snijd ze in 4 partjes.
- Maak de salad jar als volgt: eerst een laagje dressing, dan stukjes kip, dan komkommer en tomaat, daarop de krielaardappelen en als laatste de sla.
- Zet in de koelkast om mee te nemen als lunch.
Smakelijk!