Hartige ontbijt havermout
De opties met havermout lijken oneindig te zijn, daarom opnieuw een variatie ervan. Het fijne is dat havermout een super neutrale smaak heeft, waardoor je er alles van kan maken. Dit keer eens geen zoete, maar hartige variant want laat ons eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin in zoet in de ochtend.
Tijdens het koken van de havermout voegde ik een eiwit toe. Dit zorgt ervoor dat er meer luchtigheid en samenhang in de havermoutpap zelf zit. Liever een vegan versie? Voeg dan wat gebroken lijnzaad of chiazaad toe. Het eitje op de bovenkant kan je makkelijk vervangen door een tofu scramble (ook hier hebben we een receptje voor 😊)
Hartige ontbijt havermout
Ingrediënten (1 persoon):
- 60 - 70 g havermout
- 1 eitje + 1 extra eiwit
- Halve avocado
- Handje kerstomaten
- 2 tl pesto
- Handje rucola
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Bereid de havermout op middelhoog vuur met een tas water. Voeg hier ook een eiwit aan toe en laat een 15-tal minuten koken. Kruid af met peper en zout.
- Kook vervolgens het eitje 4 minuten.
- Wanneer de havermout klaar is, meng hier pesto door.
- Snijd de avocado en tomaten. Verdeel alles over de havermout en werk af met rucola.
Smakelijk!