Groentenpannetje met kippenblokjes
25-04-2022
Vandaag had ik nog eens zin in aardappelen. Aangezien ik niet zo fan ben van gewone gekookte aardappelen, koos is ervoor om krieltjes klaar te maken.
Ik koos ervoor om een groentenpannetje te maken omdat dit redelijk snel klaar te maken is. Ik koos als vlees voor kippenblokjes omdat dit bij bijna alles past en omdat ik kip gewoon het lekkerste vind.
Ik gebruikte 4 verschillende groentjes voor mijn groentenpannetje, namelijk prinsessenbonen, erwten, tomaatjes en champignons. Hier kan je volledig vrij in kiezen. Ik werkte mijn pannetje af met een lepel groene pesto.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 rode ajuin
- 150g kippenblokjes
- 100g krieltjes
- 100g prinsessenbonen
- 100g erwten
- 50g champignons
- 50g kerstomaten
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Snijd de rode ajuin in kleine stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wokpan.
- Voeg de ajuin toe aan de pan wanneer de olie warm heeft. Stoof de ajuin glazig.
- Voeg daarna de kippenblokjes toe.
- Kook de erwten en de prinsessenbonen in een kookpot met water.
- Snijd de tomaatjes en champignons in kleine stukjes.
- Wanneer de erwten en prinsessenbonen gaar zijn, voeg alle groenten toe aan de wokpan.
- Voeg ook de krieltjes toe aan het mengsel. (ik koop de krieltjes vacuümverpakt en al gekruid in de winkel)
- Laat het mengsel 15minuten stoven op een laag vuurtje.
- Werk af met peper en zout.
Smakelijk!
Amélie