Citroen-ricotta wafels
Verrassing, ik heb nog eens geëxperimenteerd met wafels. Deze keer was ik aan het denken hoe ik ze vullend kon maken, maar toch ook luchtig. Dus ik dacht aan mijn ricotta-pannenkoeken en daar zorgde de ricotta voor extra eiwitten en luchtigheid. Dus heb ik ervoor gekozen om ook vandaag te werken met ricotta.
Ook heb ik er voor de smaak citroen aan toegevoegd, zodat mijn wafels eigenlijk een beetje als een taartje smaken. De combo van ricotta en citroen, doet mij denken aan een citroen cheesecake, dus heerlijk om dit te kunnen eten in wafels. Ik hoop dat je natuurlijk er ook zo'n grote fan van bent als ik!
Voor de bloem kan je zelf kiezen wat je in huis hebt, dit kan tarwebloem zijn speltbloem, haver dat je zelf maalt, kijk wat je hebt liggen en dan kan je dit gebruiken. Ik kies zelf de volkoren variant om te gebruiken, aangezien deze meer vezels heeft en dan dus ook een verzadigender gevoel gaat geven. Ideaal als het gaat over wafels voor bij het ontbijt. Aan de bloem voeg ik zelf ook bakpoeder toe, zodat dit ook een zelfrijzende bloem wordt.
Voor de smaak heb ik ook nog wat banaan toegevoegd, maar ook voor de textuur. Heb je liever geen banaan, dan kan je ook kiezen om deze te vervangen door appelmoes. Of je kan opteren voor een extra eitje, dit maakt je wafels ook wel iets zwaarder vind ik zelf. Dus het is dan misschien een beetje experimenteren.
Citroen - ricotta wafels
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 250g ricotta
- 160g volkoren bloem
- 1 banaan
- 1 eetlepel honing
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 eetlepels olie
- 1 citroen
- Snuifje zout
- Vanille extract
Bereidingswijze:
- Prak de banaan fijn en meng deze samen met de honing, de vanille extract, de olie en de ricotta. Zorg ervoor dat je een mooi geheel krijgt. Rasp de helft van de zeste van de citroen en pers ook de helft uit. Voeg de zeste en het sap toe en meng er goed onder.
- Meng de droge ingrediënten onder elkaar en voeg dan ook de natte ingrediënten toe.
- Verwarm je wafelijzer en doe er deeg in en bak de wafels gaar. Zorg ervoor dat je dit lang genoeg doet, want anders kunnen ze binnenin nog rauw zijn. Maak wafels totdat het deeg op is. Normaal ga je er ongeveer een 10-tal uithalen.
- Dien de wafels op met wat extra yoghurt en fruit en geniet ervan!
Smakelijk!