Chicken Tikka Massala
Zelf ben ik een absolute fan van de Indische keuken en daarom dat ik vandaag ook besloten heb om een receptje uit de Indische keuken aan te passen. En dan niet zomaar een gerechtje, maar de overheerlijke Chicken Tikka Massala.
Als ik dit gerechtje ergens bestel, dan is dit een relatief vettig recept. Daarom dat ik het op een andere manier probeer te maken, zonder een afbreuk te doen aan de heerlijke kruidige smaak. Dus logischerwijs ga je heel veel kruiden vinden bij de ingrediënten.
Je kan dit gerechtje eten met wat volkoren rijst of je kan ervoor kiezen om net zoals ik er naan-brood bij te maken. Daarnaast ga ik het ook altijd serveren met een frisse salade, zo heb je een pak meer groenten binnen. Het gerecht zelf maak ik uiteraard ook klaar met veel groenten (tomato-time).
Om de romige toets te bewaren, wordt de saus afgewerkt met yoghurt. Deze zorgt er daarnaast ook voor dat het gerecht wat eiwitrijker wordt en dus vullender. Het is wel zo dat je na het toevoegen van de yoghurt gaat moeten opletten. Je mag de saus dan niet meer laten koken, of je yoghurt gaat beginnen schiften. Je gerecht smaakt dan wel nog, maar het ziet er niet zo appetijtelijk uit.
Hopelijk heb je ook zin gekregen om dit heerlijke gerechtje klaar te maken. En geloof me, het zorgt ervoor dat je het terug wat warmer krijgt nu het weer wat minder is. Lees dus snel het receptje.
Chicken Tikka Massala
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- ½ grote ajuin
- 1 groene pepers
- 1 cm gember
- 1,5 teentjes look
- ¼ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- ½ koffielepel zoetstof
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 200g tomatenblokjes (kan vers zijn of uit blik)
- 2 kippenborsten
- 5 gedroogde curryblaadjes
- 2 à 3 eetlepels magere yoghurt
Bereidingswijze:
- Snipper de ajuin, de chilipepers, de gember en de knoflook fijn en zet deze eventjes aan de kant.
- Snijd nadien de kip in bijtgrootte stukjes.
- Doe ½ eetlepel olie in een pan en bak hierin de ajuin, de chilipepers, de look en de gember. Totdat deze zacht zijn en beginnen te geuren.
- Voeg de chilipoeder, de kurkuma, garam masala en de zoetstof toe.
- Voeg nadien de tomatenpuree toe en bak eventjes aan voor enkele minuutjes.
- Voeg nadien de tomatenblokjes toe. Doe het mengsel in een blender en blend totdat deze een gladde massa is.
- Doe met je handen de halve eetlepel olie rond de kipblokjes en bak deze aan totdat ze bruin zien.
- Voeg de saus en de curryblaadjes toe.
- Doe een deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Voeg de magere yoghurt toe en roer goed onder de saus. Kruid af naar eigen smaak.
SMAKELIJK!
Lotte