Butternutsoep
26-01-2022
Het is heel koud buiten, daarom drink ik heel graag soep. Niet alleen omdat het gezellig en warm is, maar het is voor mij ook een manier om genoeg groenten binnen te hebben bij mijn boterham maaltijd.
Het is ook een ideale manier om groenten te verwerken die al een tijdje in de frigo liggen. Ik koos ervoor om soep te maken op basis van butternut, wortel en kokosmelk.
Ingrediënten voor 2l soep:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ajuin
- 800g butternut
- 1 dikke wortel
- 200ml kokosmelk
- 1 blokje vetarme groenten bouillon
- 800ml water
Bereidingswijze
- Snipper de ajuin en snij de ajuin in stukjes.
- Verhit de ajuin in 1 eetlepel olijfolie.
- Schil de butternut en wortel en snij deze in grove stukken. Voeg dit toe aan de ajuin.
- Voeg het water en de bouillon toe en laat 30 minuten koken.
- Mix de soep.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Werk af met pompoenpitten.
Smakelijk!
Amélie