Bouillabaisse
18-10-2021
Het is koud weer en dan heb ik meestal zin in soep. Vandaag heb ik daarom gekozen om voor deze avond een echte maaltijdsoep te maken. Je hoeft er ook geen zeven verschillende soorten vis voor in huis te halen, zoals de traditie het voorschrijft. Met twee exemplaren kan het net zo goed. Je kan ook nog verder experimenteren en er eventueel nog enkele gamba's in verwerken ook.
Bouillabaisse
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 wortels
- 1 prei
- 1 kg vis (verschillende soorten)
- 1 glas wijn
- 300 g krielaardappelen
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalot en 1 teen look
- 2 tomaten
- 1 punt paprika
- 125 g garnalen
- 1 liter visbouillon
- 1 potje tomatenpuree
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalot en de look.
- Snij de groeten in blokjes en snijd de vis in grote stukken.
- Was de krielaardappels en snijd in groter kleinere stukken indien nodig.
- Fruit de sjalot en look.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak aan.
- Voeg alle groeten toe en bak verder aan.
Smakelijk!