Bloemkool brownie
30-01-2022
Vandaag deel ik met veel plezier nog eens een dessertje. Ik maakte een brownie op basis van bloemkool. Het is een makkelijk en overheerlijk receptje. Door bloemkool aan het recept toe te voegen heb je niet enkel een portie groenten binnen maar die zorgt er ook voor dat de brownie heerlijk zacht is en echt bijna smelt op de tong.
Bloemkool brownie
Ingrediënten:
- 180g zwarte chocolade
- 80ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels roomkaas
- 80ml zonnebloemolie
- 60g ahornsiroop
- 2 eieren
- 250g bloemkool
- 250g volkorenbloem
- 50g cacao
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze:
- Snijd bloemkool in stukken en kook deze gaar.
- Griet deze goed af en laat uitlekken.
- Doe samen met de eieren, roomkaas, ahornsiroop en olie in de blender en blendt tot een egale puree
- Smelt 120g van de chocolade en meng onder de puree.
- Voeg de andere ingrediënten toe om een mooi deeg te krijgen.
- Doe het deeg in de bakvorm en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25min
- Smelt de resterende chocolade en doe deze over de gebakken browie als topping.
- Snijd in stukken.
Smakelijk!
Lotte