Bladerdeeghapje
03-12-2021
Het is bijna Kerstmis, één van mijn favoriete periodes in het jaar! Het gezellig samen zijn, leuke lichtjes en natuurlijk lekker eten horen hier natuurlijk zeker bij. Ik koos ervoor om een bladerdeeghapje met rode ui te maken.
Met bladerdeeg kan je enorm veel verschillende hapjes maken. Dit is dan ook iets dat ik altijd in mijn diepvriezer heb liggen. Zo kan ik à la minute nog snel een lekker hapje op tafel toveren.
Bladerdeeghapje met rode ui
Ingrediënten:
- 6 bladerdeeg vellen (mag ook uit de diepvriezer)
- 2 grote aardappelen (vastkokend)
- 1 rode ui
- Geraspte kaas naar keuze
- 3 - 4 eetlepels olijfolie
- Gedroogde tijm
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Laat het bladerdeeg even ontdooien indien deze uit de diepvriezer komt.
- Schil en snijd de aardappelen in erg fijne plakjes. Snijd vervolgende ook de rode ui in dunne ringen.
- Meng de olijfolie met tijm, peper en zout.
- Leg de schijfjes aardappel op het bladerdeeg zodat deze grotendeels bedekt is. Leg hierop de ringen ajuin.
- Verdeel vervolgende de olijfolie mengeling en werk af door het bladerdeeg te bestrooien met de geraspte kaas.
- Plaats in de oven voor 15-20°C.
Smakelijk!
Fien