Bananenbrood met haver en chocolade

11-01-2022

Ik had nog wat bananen liggen die al wat plekjes begonnen te vertonen dus bedacht ik nog eens een gerechtje om te gaan maken. Dit keer is het bananenbrood geworden. Je kan het ook gerust bananencake noemen want je kan deze zowel als ontbijt of als tussendoortje even vind ik. Ik maakte deze met havermout in plaats van met tarwemeel om het geheel net iets gezonder te maken. 

Bananenbrood met haver en chocolade 

Ingrediënten:

  • 150g yoghurt 
  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • 150g volkorenbloem
  • 100g havermout 
  • 75g pure chocolade 
  • 50g rietsuiker 

Bereidingswijze:

  1. Plet de bananen en meng deze met alle ingrediënten behalve de chocolade. 
  2. snijd de chocolade in kleine blokjes en meng deze er onder.
  3. Giet het deeg in een cakevorm
  4. Bake deze 40 à 45 min op 180°C
  5. Als de cake/brood klaar is laat deze eerst 10 min afkoelen in de vorm en leg deze dan op een rooster.
  6. Je kan deze ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de diepvries in afzonderlijke partjes.

Smakelijk!

Lotte 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?