Aardbeien cheesecake

02-05-2021

Morgen is het mijn verjaardag, dus daarom dat ik vandaag iets gebakken heb om morgenochtend van te genieten. Namelijk een aardbeien cheesecake, want het is toch super leuk om eens taart te eten als ontbijt. Alles wat ik normaal bij het ontbijt eet zit er in. En doordat ik eigenlijk al sinds kindsaf altijd aardbeientaart eet op mijn verjaardag, heb ik hem afgewerkt met aardbeien.

Het is een super makkelijk recept, ik heb gewerkt met havermout en amandelmeel om de bodem te maken. Door de amandelmeel toe te voegen zorgt dit voor een lekkere smaak en hierdoor heb ik er nog meer van genoten. Dan heb ik gekozen voor magere platte kaas gemengd met wat kokos als vulling en dan afwerken met vers fruit en wat pistachenoten. Ik kijk er al naar uit om er morgen van te genieten!

Aardbeien cheesecake

Ingrediënten:

  • 100g havermout
  • 50g amandelmeel
  • 50g bakmargarine
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels water
  • 300g magere platte kaas
  • 20g kokosrasp
  • 20g agavesiroop
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels water
  • Aardbeien, blauwe bessen en pistachenoten voor de afwerking

Bereidingswijze:

  1. Begin eerst met het maken van de bodem. Dit doe je door de havermout en het amandelmeel te mengen met elkaar. Daarna smelt je de de bakmargarine en voeg je deze er aan toe, samen met de agavesiroop en 2 eetlepels water. Meng alles goed door elkaar, zodat je een stevig deeg krijgt.
  2. Doe het deeg in een kleine springvorm en duw deze gelijkmatig aan over de bodem en vorm ook een rand. Daarna bak je deze bodem gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen in de vorm.
  3. Maak dan de vulling door de gelatine te laten weken in water. Meng de magere platte kaas met de agavesiroop en de kokosrasp. Proef gerust van de vulling of je liever wat meer agave of kokosrasp toevoegt, dit is een beetje afhankelijk van persoon tot persoon. Warm 2 eetlepels water op en los hierin de gelatine op. Meng het water onder de platte kaas zodat de gelatine mooi verdeeld is in de vulling. 
  4. Giet de vulling in de vorm en zet deze in de koelkast om op te stijven. Dit voor minstens 3 uur, maar het kan ook gerust langer. Als je de taart als ontbijt gaat eten, dan kan je deze 's avonds maken en dan een nacht laten opstijven. Werk de taart af met vers fruit en dien op!

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?