Sweet chili zalmbrochette

06-01-2020

Misschien is één van je goede voornemens om eens meer vis op het menu te zetten? Of misschien eet je gewoon al heel graag vis? Dit gerechtje zal je sowieso kunnen bekoren.

Ik stapte af van de traditionele bereidingswijze van de gebakken zalmfilet. En koos ervoor om mijn zalm in stukjes te snijden, lekker te marineren in wat zoete chilisaus en vervolgens brochettes van te maken. Op de klassieke vleesbrochette wordt vaak een stukje ajuin gestoken, maar omdat ik dat hier niet zo goed passen vond heb ik pijpajuin toegevoegd.

Nadat de brochettes in de grillpan hebben gelegen, werk ik ze af met limoensap en geroosterde sesamzaadjes.

Voor mij was het alvast een geslaagd gerechtje dat nog vaak op tafel zal komen! Maak eventueel minibrochettes en serveer ze dan als tapa of hapje.

Sweet chili zalmbrochette

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 700 g zalm
  • 4 el sweet chilisaus
  • 4 pijpajuintjes
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad
  • 2 limoenen
  • Verse koriander

    Bereidingswijze

    1. Snijd de zalm in gelijke stukken en voeg toe aan een kom samen met de sweet chilisaus. Meng het geheel goed onder elkaar.
    2. Snijd de pijpajuinjes in grote stukken zodat ze makkelijk op de brochettestokjes passen.
    3. Neem nu de stokjes en begin met een stukje zalm, gevolgd door wat pijpajuin. Wissel af tot de brochette vol zit.
    4. Warm intussen de grillpan op. Voeg al dan niet een klein beetje olie toe.
    5. Bak de zalmbrochettes gaar gedurende enkele minuten aan beide kanten.
    6. Snijd de limoen in partjes.
    7. Rooster de sesamzaadjes in een warme pan (olie toevoegen is niet nodig).
    8. Serveer de brochettes met wat limoensap, sesamzaadjes en korianderblaadjes erover.

    Laat het smaken!