Pesto
05-02-2022
Vandaag maakte ik eens de klassieke pesto klaar. Want deze mag natuurlijk niet ontbreken op onze blog! Deze klassieker met basilicum kennen we allemaal, maar wist je dat je van bijna àlles een pesto kunt maken. Denk maar onze Pasta pesto met kip en tomaat of de eerder gemaakte Croque met parmaham en pesto. Ook super als aperitiefhapje op een toastje of als dipsaus.
Pesto
Ingrediënten:
- 40g parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 teentje look
- 80g verse basilicum
- 100ml olijfolie
- 1/2 citroen
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Was de basilicum en rooster de pijnboompitten
- Doe alle ingrediënten (behalve de citroen) in een blender en blendt tot je een mooie pesto krijgt.
- Voeg het sap en de zeste van een halve citroen toe en proef.
- Indien je het nodig vindt kruid bij met water peper en zout.
Smakelijk!
Lotte