Zoete butternutwafels

22-11-2020

Zondag is bij mij heel vaak bakdag en daarom heb ik vandaag nog eens geëxperimenteerd met wafels. Het zijn zoete butternutwafels geworden, deze zijn gebaseerd op de zoete aardappelwafels die ik vroeger al deelde. 

Ik heb gekozen voor butternut omdat ik dit zelf een heel gemakkelijke pompoen is om klaar te maken en daarnaast bevat hij ook redelijk wat koolhydraten. Hierdoor kan je hem perfect gaan gebruiken in een wafel, maar ook in groenteschotels is hij overheerlijk.

Heb je net als mij een hele hoop wafels? Dan kan je deze perfect per portie invriezen. Als je dan er 's ochtends wilt eten, dan ga je de dag ervoor ze uithalen en 's ochtends nog eens snel in de toaster. Zo is hij niet te slap of papperig, maar lichtjes krokant. En natuurlijk ook nog een beetje warm, wat super lekker is in combo met fris fruit en yoghurt.

Dit serveer ik er altijd bij, aangezien je zo een goed vullend ontbijt hebt. Ik heb ook gekozen om er wat sinaasappel aan toe te voegen omdat ik vind dat dit perfect samen gaat met de butternut. Ik ben er nu ook over aan het denken om er misschien ook eens een cake mee te maken met deze combo. Wie weet zie je het wel nog verschijnen. 

Zoete butternutwafels

Ingrediënten:

  • 500g butternut
  • 150g volkoren bloem
  • 50g havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 200ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels honing

Bereidingswijze:

  1. Schil de butternut en snijd deze in kleine stukjes. Meng deze met de pompoenpitten en 1 eetlepel zonnebloemolie. Leg alles op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. 
  2. Bak de pompoen gaar in een voorverwarmde oven op 200°C en dit gedurende een 15 à 20 minuten (totdat de pompoen zacht is.
  3. Doe de pompoenblokjes in de blender en voeg alle liquide ingrediënten toe en mix totdat je een smeuïg geheel hebt.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en bak het geheel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. 
  5. Bak de wafels met behulp van een wafelijzer, totdat het beslag op is. Je moet ze redelijk lang bakken, zodat ze ook binnenin gaar zijn. 
  6. Dien op met wat extra yoghurt en fruit. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?