Yoghurtcakejes met blauwe bes

17-01-2021

Het is zondag en dat betekent natuurlijk bakdag :)! Daarom dat ik vandaag nog eens een receptje heb gemaakt die je ook in ons ebook zondag bakdag kan vinden. Namelijk yoghurtcakejes met blauwe bessen.

Het is momenteel niet echt het seizoen van de blauwe bessen, dus daarom dat ik ze heb klaargemaakt met blauwe bessen uit de diepvries. zeker in een gebakje, een smoothie of een smoothiebowl vind ik de diepvriesvariant handig om te gebruiken. 

De cakejes zelf heb ik gemaakt met een mengeling van volkoren bloem en witte bloem, omdat ik ze extra luchtig wou maken. Natuurlijk vind je er ook yoghurt in en eieren om een lekker cakeje te maken. Om te zoeten heb ik me nog eens aan stevia gewaagd. Ik vind het meestal niet zo'n lekkere smaak, maar het kan mij wel bekoren in deze gebakjes. 

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, zijn de cakejes aan het afkoelen en ik kijk er al naar uit om ze straks op te eten met een tasje koffie als tussendoortje. Jammer dat de sneeuw hier al aan het wegsmelten is, want anders zou dit zo' leuk winters momentje zijn.

Yoghurtcakejes met blauwe bessen

Ingrediënten:

  • 250 g yoghurt
  • 5 eieren
  • 30g stevia
  • 100g bloem
  • 150g volkoren bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 ml lauwe melk
  • 125g blauwe bosbessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de bosbessen) en klop luchtig op met de mixer.
  3. Doe een bodem blauwe bessen in de cupcakevormpjes en doe vervolgens het deeg erover.
  4. Bak gedurende 15 à 20 min. af.

Smakelijk!