Wrap met kip & ananas

09-09-2019

Het volgende lunchreceptje waarmee ik je wil inspireren is een wrap met fris-fruitige kipsalade. Ben je een zoetekauw of zoek je manieren om meer fruit te eten? Dan zal dit gerechtje je wel kunnen bekoren. 

Ook hier geef ik je graag weer een aantal mealprep tips mee:

  • Extra kipfilet bakken. Ondertussen ken je deze misschien al: Niks zo makkelijk als een extra kipfilet bakken wanneer je 's avonds je warme maaltijd klaarmaakt. Restjes kip zijn heel dankbaar te verwerken in een lunch.
  • Wraps invriezen. Wraps zitten meestal per 8 verpakt wat niet altijd praktisch is. Ik hoor op de praktijk vaak dat mensen eindigen met een aantal uitgedroogde wraps die ze dan uiteindelijk weggooien. Wraps kun je heel gemakkelijk invriezen en aangezien ze zo dun zijn, zijn ze ook in no-time terug ontdooid!
  • Gekookte eitjes in de koelkast. Kook de zondagavond een aantal eitjes. Nadien kun je ze op z'n minst een week bewaren (zonder te pellen) in je koelkast. Je hebt altijd een gezond tussendoortje om naar te grijpen of iets om in je lunch te verwerken.

Wrap met kip & ananas

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 80 g kipfilet
  • 1 hardgekookt eitje
  • 2 el platte kaas
  • 1 el bieslook
  • peper & zout
  • 2 wraps (volkoren)
  • schijfjes komkommer
  • een handje geraspte wortel
  • enkele stukjes ananas
  • enkele stukjes appelsien
  • sla, spinazie, peterselie...

Bereidingswijze

  1. Bak, stoom of grill de kipfilet. Snijd ze nadien in schijfjes.
  2. Kook een eitje gedurende 8 minuten.
  3. Meng de platte kaas met wat peper & zout en bieslook.
  4. Smeer de wraps in met het platte kaas mengsel en leg er vervolgens de schijfjes kip, schijfjes ei en komkommer, geraspte wortel en stukjes appelsien en ananas op.
  5. Werk indien gewenst af met nog wat sla, spinazieblaadjes of peterselie.

Laat het smaken!