Wortel-tomatensoep
06-10-2020
Zin in een soep met een pittig kantje? Dan wordt je misschien wel fan van deze wortel-tomatensoep met rode curry pasta en kokosmelk. Zo maak je van je klassieke soep eens net iets anders en kun je weer eindeloos variëren.
Wortel-tomatensoep
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 2 cm gember
- 2 el rode currypasta
- 400g wortels
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- sap van 1/2 limoen
- 1,2l groentebouillon
- Peper en zout
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Snijd de ui, look en gember fijn.
- Doe wat olie in een kookpot en verwarm zodat je de ui, look en gember gedurende enkele minuten kunt aanstoven samen met de currypasta.
- Schil en snijd de wortels in blokjes en voeg ze toe aan de ui en look. Stoof even mee aan.
- Voeg nu de gepelde tomaten toe en de bouillon. Laat even koken en zet vervolgens op een zacht vuurtje tot de wortels gaar zijn.
- Werk de soep nu af met het limoensap, de kokosmelk en peper en zout. Mix tot een glad geheel.
- Serveer eventueel met verse peterselie.