Vis met broccoli-bloemkool puree

09-12-2019

Puree is iets wat door groot en klein gesmaakt wordt. Je denkt hierbij waarschijnlijk onmiddellijk aan de klassieke aardappelpuree, maar je kunt ook puree maken van heel wat groentesoorten. Dat is wat we in dit gerechtje gedaan hebben met broccoli en bloemkool.

Wil je graag je hoeveelheid aardappelen wat minderen, dan kan je gerust eens deze groentepuree uitproberen. Wil je aardappelen minderen, maar ze niet volledig weglaten? Dan voeg je naast broccoli en bloemkool nog enkele aardappeltjes toe. Om de puree een extra twist te geven, deden we er ook wat feta bij. De zoute smaak ervan gaat lekker samen met de groenten.

Bij puree denk ik persoonlijk onmiddellijk aan vis. Op vrijdag was de vaste visdag thuis als kind en daar hoorde vaak aardappelpuree bij met prei (en worteltjes). Vandaar dat ik deze puree ook serveer met een visje uit de oven. De papillotte maakte ik met een vel bakpapier en vulde ik met citroen en wat diepvrieserwtjes en prinsessenboontjes.

Vis met broccoli-bloemkool puree

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 blokje groentebouillon
  • Een handvol prinsessenboontjes
  • Een handvol (diepvries)erwtjes
  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 1 citroen
  • 80g feta
  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Breng 1 liter water aan de kook en voeg hieraan het bouillonblokje toe.
    3. Reinig intussen de broccoli en bloemkool en snij in grote stukken. Kook ze gaar in de bouillon.
    4. Snij de citroen in schijfjes.
    5. Neem 4 stukken aluminiumfolie/bakpapier en leg hier telkens een stukje vis op. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Leg er een paar schijfjes citroen bij, enkele prinsessenboontjes en wat erwtjes.
    6. Plooi de vispakketjes dicht en leg ze samen in de oven gedurende 20 à 30 minuten.
    7. Giet de broccoli en bloemkool af wanneer ze gaar zijn en pureer ze samen met de feta. Breng eventueel verder op smaak met peper.
    8. Wanneer de vis gaar is serveer je ze samen met de broccoli-bloemkool puree.

    Als je wil kan je hier gerust ook wat aardappelen toevoegen aan de groentepuree.

    Laat het smaken!