Viscurry met seizoensgroenten

11-11-2019

Weinig uitleg nodig hier:

  • Fan van curryschotels? Absoluut!
  • Missie? Zoveel mogelijk groenten van het moment verwerken in mijn lievelingsgerechten.

Ik merk dat veel mensen in hun hoofd nog heel erg vastzitten in het klassieke denkpatroon rond eten. Bepaalde recepten horen enkel op die manier te worden klaargemaakt en andere combinaties lijken hen super vreemd.

Ik spring zelf graag eens uit de band! Dat zorgt er ook voor dat ik niet gebonden ben aan de seizoenen voor veel gerechten. Ik kijk welke groenten er beschikbaar zijn voor de tijd van het jaar, welke smaken ze hebben en of ze de groenten van het originele recept zouden kunnen vervangen.

Zo deed ik dat ook met deze viscurry en koos om er spinazie, knolselder en prinsessenboontjes aan toe te voegen. Verder nam ik witte vis uit de diepvries (want dat is gemakkelijk) en liet ik deze op het einde even mee garen zodat ze niet kon uitdrogen.

Viscurry met seizoensgroenten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g witte vis

  • 4 tomaten

  • 1 wortel

  • 200 g knolselder

  • 200 g spinazie

  • 200 g prinsessenboontjes

  • 1 ui

  • 1 teentje look

  • gember

  • curryblaadjes

  • 1 el garam masala

  • kurkuma

  • 400 ml kokosmelk (<10% vet)

  • olijfolie

  • zout

  • 100 ml water

    Bereidingswijze

    1. Snij de ui en look fijn.
    2. Spoel de groenten. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Schil de knolselder en snijd in blokjes van gelijke grootte. Snij het uiteinde van de prinsessenboontjes af en snij de in twee.
    3. Stoof de ui en look aan in wat olijfolie en voeg na een paar minuten de wortel, knolselder en stukjes prinsessenboontjes toe. Stoof op matig vuur aan.
    4. Snij intussen de tomaten in 4 en verwijder de kern. Snij verder in blokjes. Voeg deze toe aan de kookpot.
    5. Meng nu de garam masala en kurkuma eronder.
    6. Doe de kokosmelk bij het geheel en leng aan met het water.
    7. Voeg nu nog de curryblaadjes toe en laat pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
    8. Daarna leg je de stukken vis bovenop de curryschotel samen met een tweetal handen gewassen spinazie.
    9. Proef van het geheel van zodra de vis gaar is en de spinazie is geslonken. Kruid indien nodig verder af met peper en zout.

    Serveer met zilvervliesrijst.

    Laat het smaken!