Vegetarische lasagne
Ik ben zelf enorm dol op lasagne en daarom dat ik vandaag met plezier een vegetarische variant heb gemaakt. Geen valentijns menu of romantisch diner, maar een overheerlijke ovenschotel die bij mij gelijk staat aan instant comfort. En mijn vriend zal er met plezier van mee-eten.
Voor de foto heb ik gekozen om te werken met een open lasagne, dit is gewoon zoals je de lasagne zou maken. Maar op het bord maak je dan eigenlijk een geheel van je gerecht. Ik heb ook een volledige ovenschotel ervan gemaakt, want dat maakt het voor deze avond makkelijker. Dan kan ik deze gewoon in de oven schuiven en dan wachten op een lekker, pruttelend potje.
Zin in mijn instant comfort? Of beter heb je zin in deze vegetarische lasagne vol met groenten? Lees dan snel het receptje hieronder
Vegetarische lasagne
Ingrediënten (voor 2 personen):
- Volkoren lasagnebladen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 250g champignons
- 100g linzen (droge)
- 500ml tomatenpassata
- 200ml groentebouillon
- 250g ricotta
- 50g Parmezaanse kaas
- Kruiden: peper, zout en verse peterselie
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
- Was de paprika's en snijd deze in blokjes.
- Was de champignons en snijd deze in partjes.
- Snipper de look en ajuin.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ajuin en de look. Voeg dan de paprikablokjes toe en laat deze eventjes meebakken. Voeg dan ook de champignons toe en bak deze ook eventjes aan.
- Voeg de linzen toe en blus nadien met de groentebouillon.
- Breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomatenpassata toe en breng terg aan de kook.
- Terwijl de saus opstaat meng je de ricotta samen met de Parmezaanse kaas en kruid met peper en zout.
- Kruid de saus af met peper en zout en eventueel nog extra kruiden indien gewenst.
- Als je een open lasagne wilt, dan moet je de bladen voorkoken en dan op je bord alles schikken. As je liever een ovenschotel hebt, dan kan je dit maken als een gewone lasagne. Dus met laagjes en als witte saus de ricotta. Deze kan je dan bakken in de oven, gedurende een 20 à 25 minuten op 180°C.
Smakelijk!
Lotte