Vegetarische curry worteltaco's
Zaterdag had ik worteltaco's gemaakt en omdat het eigenlijk zo simpel en lekker is, heb ik ze vandaag nog eens gemaakt. Deze keer heb ik ervoor gekozen om ze ook al te vullen en ik dacht onmiddellijk aan een lekkere linzencurry. Dit gaat perfect bij de worteltaco's en is ook zo lekker, dat ik er gewoon zin in heb.
De linzencurry is net zoals de worteltaco's enorm gemakkelijk om te maken. Het wordt gemaakt met ajuin, linzen, wortel, kerstomaten, kokosmelk en natuurlijk currypoeder. Op zich is het een curry die je in 20 minuten op je tafel kan toveren.
Ik heb deze curry gemaakt en dan hiermee de taco's gevuld. Deze heb ik dan afgewerkt met nog wat rucola en koude kerstomaten. Zo heb je een frisse toets in de taco's. Hier hebben we er alvast van genoten, dus hopelijk doe je dat zelf ook!
Vegetarische curry worteltaco's
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 4 worteltaco's
- 1/2 ajuin
- 1 eetlepel olie
- 2 wortels
- 1 hand kerstomaten
- 200g linzen
- 200ml kokosmelk
- currypoeder, peper, zout
- 2 handen rucola
- 8 kerstomaten
Bereidingswijze:
- Begin eerst met de linzencurry. Snipper hiervoor de ajuin en snijd de wortel in kleine blokjes en de kerstomaten (het handje) in partjes. Doe de olie in een kom en voeg 1 eetlepel currypoeder toe. Begin de ajuin hierin te fruiten en voeg dan de wortel en kerstomaten toe. Voeg na 5 minuten de linzen toe en bak lichtjes aan. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Kook de curry gedurende 10 minuten en kruid af naar eigen smaak.
- Vul de taco's met eerst de linzencurry, werk af met wat rucola en enkele partjes van de kerstomaten. Dien op en geniet ervan!
Smakelijk
Lotte