Tofu wraps & muntdressing
Donderdag is bij ons veggiedag en dat doen we deze week met een wrap gevuld met gemarineerde tofureepjes en kikkererwten. Dit gerechtje is in een mum van tijd klaar en kan dus dienen als snelle lunch of go-to avondmaaltijd wanneer je weinig tijd hebt.
Tofu is voor veel mensen een beetje aftasten aangezien het van nature niet zoveel smaak bevat. Daarom dat we hier gekozen hebben voor de gemarineerde reepjes die we verder op smaak hebben gebracht met gemalen komijn. Dit is een vaak voorkomende smaakmaker in de Indiase keuken zoals in curry's, currypasta's, sauzen en chutneys.
Dit serveren we met een muntdressing op basis van haver cuisine fraiche. Op die manier is het gerecht veganistisch. Eet je nog zuivel dan kun je kiezen voor ricotta, yoghurt, kwark of skyr om de dressing te maken.
Tofu wraps & muntdressing
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 180g roerbak tofureepjes
- 125g kikkererwten (gekookt)
- 2 el olijfolie
- 1 kl gemalen komijn
- 1 handje munt
- 1 avocado
- Sap van 1/2 limoen
- 100g haver cuisine fraiche, ricotta of yoghurt
- 1/2 komkommer
- 200g sla
- 4 volkoren wraps
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Warm de olie op in een pan en bak de tofureepjes aan met de komijn. Voeg ook de kikkererwten toe.
- Doe de muntblaadjes, het sap van de limoen, de helft van de avocado samen met de haver cuisine, ricotta of yoghurt in een blender. Meng tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de komkommer in lange, dunnen reepjes.
- Leg de wraps kort even in een voorverwarmde oven van 180°C of leg ze in een warme pan (zonder vetstof). Let op dat ze niet te lang in de oven of pan blijven, anders worden ze hard.
- Besmeer de wrap met de muntdressing, leg hierop wat komkommer en sla en werk af met de tofureepjes en kikkererwten.