Tiramisu met thee
Tiramisu eet ik al heel mijn leven. Hoewel ik geen grote fan ben van desserts, vormt deze daar toch een uitzondering op. Mijn grootmoeder kon dit zo lekker klaarmaken en ondertussen heb ik die fakkel overgenomen.
Als Healthy Foodie maak ik natuurlijk graag mijn eigen versie van de klassiekers en voeg ik met plezier mijn eigen twist toe. Daarom koos ik ervoor om de slagroom te halveren door de helft te vervangen door kwark. Ook de koffie moest eraan geloven in deze versie en werd vervangen door thee. Het is dus ook een optie voor mensen die niet van koffiesmaak houden.
Daarnaast voegde ik ook fruit toe onder de vorm van framboosjes. Deze kunnen vers zijn, maar even goed uit de diepvries komen.
Tiramisu met thee
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 pak lange vingers
- 250 g magere kwark
- 250 ml light slagroom
- 2 zakjes chai thee
- 50 g pure chocolade
- Verse frambozen
Bereidingswijze
- Zet een sterke thee door de 2 zakje in 200 ml net niet kokend water te laten trekken.
- Doe de thee in een schaal en week de lange vingers kort.
- Klop de slagroom op en spatel voorzichtig onder de kwark heen.
- Haal de lange vingers uit de thee en leg een eerste laag onderaan een schaal.
- Verdeel 1/3 van het kwarkmengsel over de lange vingers. Schaaf vervolgens wat chocoladeschilfers erover en verdeel de frambozen.
- Ga door met laagjes maken tot je recipient vol is.
- Zet het dessert afgedekt met plasticfolie in de koelkast totdat je het gaat eten. Zet het in ieder geval een uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.