Thaïse mosselen

28-07-2020

Het is weer mosselseizoen dus kan een gerechtje hiermee niet ontbreken op onze blog. Omdat je mosselen op zoveel verschillende manier kunt bereiden, heb ik ervoor gekozen om ze eens een Aziatisch tintje te geven.

Ik maak ze dan ook niet klaar met de klassieke mosselgroenten zoals selder, maar met Oosterse smaakmakers zoals kokosmelk, vissaus, sojasaus, currypasta en citroengras.

Serveer met extra groenten zoals een salade en eventueel met een sneetje brood erbij.

Thaïse mosselen

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 1 chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • Een flinke bos koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rode currypasta
  • 20-tal kerstomaatjes

    Bereidingswijze

    1. Snijd de ui in ringen, de chilipeper fijn, de look in plakjes en rasp de gember.
    2. Neem de koriander en doe de blaadjes van de steeltjes. De steeltjes snijd je fijn.
    3. Warm de olijfolie op in een grote pot.
    4. Stoof de ui, look, chili, gember en koriandersteeltjes aan.
    5. Voeg na een 5-tal minuten de gewassen mosselen toe op een hoog vuur. Schud af en toe eens op.
    6. Breng op smaak met de vissaus, sojasaus en de kokosmelk.
    7. Wanneer de mosselen openstaan zijn ze gaar en klaar om te serveren.
    8. Werk af met de blaadjes van de koriander en gehalveerde kerstomaatjes.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?