Taco salad jar

26-08-2020

Vandaag maak ik met plezier nog eens een salade die ik gemakkelijk kan meenemen. Ik had nog een beetje van mijn tomatensalsa over, dus deze heb ik er dan ook in verwerkt. Maar ik heb ook nog heel veel andere dingen eraan toegevoegd om zo een lekkere salade te krijgen.

Waarom heb ik voor een salad jar gekozen? Deze kan je op voorhand maken en de dag erna (zelf 2 dagen erna) is je sla nog steeds lekker krokant om op te eten. In deze salad jar zijn er wel enkele dingen die ik a la minute heb toegevoegd, namelijk de avocado en ook de taco's vanboven. Deze had ik al op voorhand gemaakt, maar ik heb ze apart gestopt om mee te nemen naar mijn praktijk.

Een salad jar werkt eigenlijk altijd volgens hetzelfde principe, namelijk:

  • STAP 1: we nemen een confituurpot of weckpot die groot genoeg is en hoog is. Dus geen al te brede pot.
  • STAP 2: de eerste laag in de pot is de laag waar alles met vloeistof komt. Hier gaan we de dressing doen en andere zaken (zoals frambozenazijn, balsamico-azijn, ...) die we aan de salade toevoegen die vochtig zijn.
  • STAP 3: de volgende laag zijn groenten die de dressing tegen kunnen houden en dus in grote stukken gesneden worden. Zo kan de dressing niet aan de sla om deze wak te maken. We kiezen voor groenten die ook lekker gaan smaken door te marineren in de dressing, zoals komkommer, tomaat en dergelijke.
  • STAP 4: de volgende laag is de laag met onze proteïne (vlees, vis, peulvruchten, ...) en onze granen (pasta, quinoa, couscous, ...)
  • STAP 5: deze laag is de laag waar we onze sla of andere bladgroenten van de salade leggen. Dit kan sla zijn, maar ook spinazie of boerenkool.
  • STAP 6: wil je wat noten, zaden of pitten aan de salade toevoegen om deze extra knapperig te maken? Dan kan je deze volledig vanboven erop strooien. Doe de pot dicht en bewaar de salade in de koelkast. Als je hem wilt eten kan je hem schudden en uit de pot zelf eten. Of je doet alles op een bord en je salade is onmiddellijk volledig gemengd en klaar om op te eten.

Hopelijk ben je ook een fan van deze salad jar! Als je hem klaar maakt en op social media post, vergeet ons dan zeker niet te taggen. We vinden het altijd leuk om te zien wie onze gerechtjes maakt. 

Taco salad jar

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 2 volkoren wraps
  • 1 hand ijsbergsla
  • 40g feta
  • 5 kerstomaten
  • 3 eetlepels maïs
  • 60g gekookte kip
  • 1/4 avocado
  • 2 eetlepels pittige tomatensalsa

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kerstomaten in partjes en versnipper de ijsberg sla.
  2. Snijd de wraps in driehoekjes en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de wraps krokant gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze nadien afkoelen. 
  3. Verkruimel de feta en snijd of scheur de gekookte kip in kleiner stukken. Snijd de avocado in kleinere partjes.
  4. We beginnen met de salad jar door eerst de tomatensalsa erop te leggen, dan de kip, de maïs, de tomatenpartjes, de verkruimelde feta, de avocado en de ijsbergsla. Werk af door de gebakken wraps er vanboven in te stoppen.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?