Taco met pico de gallo

29-07-2020

Nog eens een taco en vandaag heb ik ervoor gekozen om hem te vullen met gehakt en pico de gallo. Wat is dat nu eigenlijk pico de gallo? Dat is een soort van tomatensalsa die je in veel gerechten kan gebruiken. Het is een Mexicaans gerechtje, die ervoor zorgt dat de taco een leuke twist krijgt.

De taco heb ik gemaakt met gehakt en dan heb ik gekozen voor puur rundgehakt (of filet américain), omdat dit een pak minder vet bevat. In combinatie met de pico de gallo heb je een lekker gerechtje om van te genieten. De tomaten zorgen ervoor dat het rundgehakt zeker niet te droog is, want dit durft soms het geval te zijn.

Ik heb gekozen voor zachte taco's, zo kon ik ze iets makkelijker vullen en is het ook een beetje makkelijker om van te eten. In combinatie met nog een aantal groenten is het een heerlijk gerechtje om van te genieten.

Taco met pico de gallo

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 zachte taco's
  • 150g gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 6 radijzen
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels koriander
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look

Bereidingswijze:

  1. Begin met de pico de gallo: snijd de tomaten in kleine blokjes en snipper de sjalot, de look, de koriander en de peterselie. Doe alles in een kommetje en voeg het sap van 1 limoen toe en 2 eetlepels olie. Meng alles goed onder elkaar, kruid af met peper en zout, en laat rusten in de koelkast.
  2. Bak het gehakt gaar in 1 eetlepel olie en kruid met peper en zout. 
  3. Snijd de radijzen in schijfjes, de wortel in blokjes en de lente-uitjes in schijfjes. Snijd ook de ijsbergsla in kleine stukjes.
  4. Bak de taco's lichtjes aan en vul deze met de groentjes, gehakt en werk af met wat pico de gallo. 
  5. Dien op met de overschot van de pico de gallo.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?