Smoothiebowls

07-06-2020

Vorige week had ik eens zin om te experimenteren en heb ik verschillende smoothiebowls gemaakt. Deze zijn verfrissend, want ik maak ze met bevroren banaan en ik heb ze toen iets kleiner gemaakt dan normaal zodat ik ze daarna kon proeven als vieruurtje (samen met mijn vriend).

De smoothiebowls heb ik gemaakt met telkens dezelfde basis

  • Bevroren banaan
  • Skyr
  • Melk

De melk is om ervoor te zorgen dat het eerder een smoothie is en dus niet te stevig. De skyr zorgt dan voor wat extra eiwitten, waardoor dit een vullend ontbijtje kan worden en de banaan zorgt voor de frisheid. Ik heb 3 varianten gemaakt, namelijk naturel, met aardbeien en met pindakaas (njam pindakaas en banaan).

De afwerking is ook gebeurt met verschillende toppings, dit om te passen bij de bowl, maar ook omdat dit een beetje afhangt van wat je in huis hebt. Om er een volwaardig ontbijt van te maken, werk ik het af met zelfgemaakte granola of havermout en nog een extra stuk fruit. Op die manier heb ik een goede portie koolhydraten binnen om de dag te starten. Maar ook voldoende eiwitten en vezels om gevuld te zijn.

Wil je dit net als mij eten als tussendoortje? Dan maak je er best een kleinere portie van en kan je ook kiezen om de toppings aan te passen. Ik heb er alvast van genoten, hopelijk jij ook!

Naturel smoothiebowl

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 bevroren banaan
  • 50ml melk
  • 2 grote eetlepels skyr

Bereidingswijze:

  1. Doe alles in een blender en blend totdat je een smeuïge massa krijgt.
  2. Doe in een kom en werk af met toppings naar keuze, bv:

Smoothiebowl met aardbei

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 bevroren banaan
  • 50ml melk
  • 2 grote eetlepels skyr
  • 1 handje aardbeien (verse of diepvries)

Bereidingswijze:

  1. Doe alles in een blender en blend totdat je een smeuïge massa krijgt.
  2. Doe in een kom en werk af met toppings naar keuze, bv:
  • 1 eetlepel blauwe bessen, enkele frambozen en braambessen
  • 3 eetlepels bounty granola

Pindakaas smoothiebowl

Ingrediënten:

  • 1 bevroren banaan
  • 50ml melk
  • 2 grote eetlepels skyr
  • 1 koffielepel pindakaas

Bereidingswijze:

  1. Doe alles in een blender en blend totdat je een smeuïge massa krijgt.
  2. Doe in een kom en werk af met toppings naar keuze, bv: