Smoothie appel, komkommer & banaan
19-01-2021
Een smoothie kan een snelle manier zijn om te ontbijten. Ook wanneer ontbijten niet zo je ding is kan het makkelijker zijn om iets vloeibaars te nemen 's morgens.
Over smoothies valt er wel het één en het ander te zeggen, namelijk:
- VEZELS: Wanneer je fruit in de blender doet, zijn er minder vezels aanwezig waardoor je de natuurlijke suikers uit fruit sneller opneemt. Dit kan je opvangen door vezels aan je smoothies toe te voegen. Denk hierbij aan (chia)zaden, haver- of tarwezemelen...
- EIWITTEN: Vul je smoothies aan met melk, yoghurt, platte kaas of skyr. Op die manier voeg je eiwitten toe die belangrijk zijn om je voldoende lang te verzadigen.
- GROENTEN: Werk niet enkel met fruit maar kies bijvoorbeeld ook voor groenten zodat je de hoeveelheid suikers in je smoothie wat kunt verminderen. Neem 1 stuk fruit en vul aan met (groene) groenten.
- SMAAKMAKERS: Geef je smoothie extra smaak door bijvoorbeeld kaneel, honing, kruiden, nootmuskaat, vanille-/amandelextract toe te voegen.
Smoothie appel, komkommer & banaan
Ingrediënten
- 1 handvol verse spinazie
- 5 muntblaadjes
- 1/2 banaan
- 1/2 appel
- ½ komkommer, geschild
- 150ml melk, yoghurt, platte kaas...
- 30g chiazaadjes
Bereidingswijze
- Doe de gespoelde spinazie met de stukjes banaan, appel, munt en komkommer in een blender.
- Mix samen met de melk (of yoghurt, platte kaas...) tot een drinkbaar/lepelbaar geheel.
- Voeg de chiazaadjes toe en meng.