Scrambled tofu

28-05-2020

Voor de veganisten en alle andere liefhebbers van plantaardige voeding, heb ik deze week een receptje klaargemaakt om je aan te moedigen om eens wat vaker tofu te gebruiken. Ik krijg vaak te horen dat tofu vrij smaakloos is en dat mensen het daarom niet snel durven kopen en gebruiken in de keuken.

In deze scrambled tofu of vegan eggs komt de tofu helemaal tot z'n recht! Het is in staat om alle smaken die we eraan toevoegen goed op te nemen. De vegetarische en vegan keuken gebruikt vaak meer verse en gedroogde kruiden en specerijen. Denk maar aan ui, look, gember, pijp- of lente uitjes, kala namak... Op die manier barsten de gerechten van smaak. Durf dus bij het bereiden van je veggie gerechtjes zeker ook eens te experimenteren met gekende of minder gekende smaakmakers.

Scrambled tofu

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 pak tofu (270g)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 lente uitje
  • Een handvol kerstomaten
  • Een handvol verse spinazie
  • 6-tal champignons
  • 1 wortel
  • Chilipoeder
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Peper en zout
  • Olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Giet de tofu af en druk het vocht eruit.

    2. Snij de wortel in fijne blokjes, de kerstomaatje in twee en het bosuitje in fijne ringen.
    3. Snij ook de ui in ringen en de knoflook fijn.

    4. Verhit een pan op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie. Bak de ui, knoflook en wortel voor een paar minuten en verkruimel vervolgens de tofu in de pan.

    5. Voeg de kruiden toe.

    6. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor ongeveer 6-8 minuten.

    7. Voeg als laatste de tomaten toe, de verse spinazie en de bosuitjes.

    Afwerken kun je doen met wat avocado en kala namak of zwart zout. Dit laatste is een mineraalzout uit India met een typische zwavelsmaak die de smaak van ei nabootst.

    Laat het smaken!